Esittely

Tervetuloa tutustumaan minun ja koirieni kotisivuille!

Olen Anna Björklund Pietarsaaresta. Perheeseen kuuluu avopuolisoni ja tytär, joka on muuttanut pois kotoa ja asuu perheineen asuu muualla. Hän onneksi tulee aina välillä hoitelemaan koiria, jos meillä on muuta menoa joihin koirat eivät voi osallistua. Kotonamme asustaa tällä hetkellä viisi flattia, sekä uroksia että narttuja. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja, vaan koirat asustavat kanssamme omakotitalossa. Kennelnimen Elvenpath's olen saanut vuonna 2003. Ensimmäinen pentue, jossa oli vain yksi pentu, niin näki päivänvalon 14.6.2006. Kasvatustyöni on hyvin pienimuotoista ja pentueita on harvakseltaan, koska koiria ei voi pitää kotona määräänsä enempää. Aina tuppaa joku olemaan, josta en malta luopua.

Olen touhunnut eläinten kanssa koko ikäni. Ensin kuvioissa olivat hevoset. Koiraa en kotona asuessani saanut, joten heti kun elämäntilanteeni salli, niin hankin koiran. Olin harkinnut noutajaa, mutta flatti valikoitui roduksi sattumalta. Kennel Flattsin Benita Björklund vinkkasi tallilla, että hänellä oli 2 v narttu, jolle on etsimässä uutta kotia. Ensimmäinen flatti tuli siis taloon 10.4.1992. Tämä flatti oli 2 v kodinvaihtaja Wondy, joka sopeutui meidän elämään erinoimaisesti. Wondy oli hieman epätyypillinen flatti, jota ei noutohommat kiinnostaneet. Hyvä kotikoira se oli, mutta se osoitti, että millaista koiraa en halua. Sen sijaan toinen flattini Daisy oli ominaisuuksiltaan huippu ja pisti riman korkealle. Ensimmäiset koirat olivat siis narttuja. Jätin toisesta pentueestani kotiin uroksen ja sen jälkeen jäi kahdesta seuraavastakin pentueesta kotiin uroksia. Näin varmasti tulee olemaan jatkossakin, koska mielestäni urokset ovat mukavampia. :) 

Koirieni kanssa olen harrastanut eri lajeja ja pyrin käymään syksyisin myös metsällä niiden kanssa kavereiden apuna. Kasvatustyöni on ollut pienimuotoista ja olen mielelläni yhteydessä pennunostajien kanssa myös luovutuksen jälkeen, mutta tämä on myös pennunostajan omasta aktiivisuudesta kiinni. Olen järjestänyt pentutapaamisia ensimmäisen vuoden aikana, jossa pennunostaja saa koulutusvinkkejä ja tapaa koiransa sisaruksia omistajineen. Osa on käynyt myös myöhemmin täällä treeneissä. Toiveena on, että pennun ostajat aktvoivat koiraansa jollakin tavalla, koska flatti on aktiivinen ja säänkestävä rotu, jonka kanssa voi ulkoilla säällä kuin säällä. Pidän tärkeänä, että koiralle tehdään terveystutkimukset (Tutkitaan lonkat, kyynärpäät, polvet ja silmät), koska on rodun kannalta hyvä tietää missä mennään. Flatteja onneksi tutkitaan melko aktiivisesti hyvin tuloksin. 

Vähän historiaa ja vanhoja uutisia voi lukea vanhalta kotisivulta täältä 

Hevosharrastukseni oli joitakin vuosia katkolla kun työaikani muuttuivat ja harrastelin enemmän koirien kanssa. Veri veti kuitenin takaisin hevosten pariin. Aloitin joidenkin vuosien tauon jälkeen ratsastuksen Islanninhevostalli Cavalonilla. Minua on aina kiinnostanut islanninhevoset, mutta en aiemmin ollut pässyt niiden kanssa tekemisiin. Issikkatalli lopetti toimintansa jonkun ajan päästä, mutta sain onneksi jatkaa ratsastusta tallinpitäjän Tiinan omalla issikalla Sleipnirillä. Ratsastan pääasiassa maastossa, mutta olen myös osallistunut valmennuksiin Sleipnirin kanssa ja oppinut hieman kuinka viisikäyntistä hevosta ratsastetaan. Meitä on valmentanut Nora Jeulonen. Paljon vielä on paljon opittavaa. Kiinnostus issikoihin on ollut niin suurta, että olimme kesällä 2017 ensimmäistä kertaa rodun kotimaassa ratsastamassa ja haaveissa on taas uusi reissu satujen saarelle...

Vapaa-aikani kuluukin aika pitkälle koirien ja hevosten kanssa puuhastellessa, joten vapaa-ajalla aika ei tule pitkäksi. :)

Uudet sivut julkaistu 14.11.2017
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita